Zobrazit klasicky

PRAXE - PRODUKCE RYBNÍKŮ

Dne 17.4. se 4.A procházela okolo vodňanských rybníků . Spolu s produkčním biologem RNDr. Richardem Fainou jsme viděli z pohledu průhlednosti vody a složení planktonu dva extrémy. Malá Podvinice byla dosud bez ryb, průhlednost byla vysoká, středně hrubý zooplankton vyfiltroval drobné řasy a namnožil se do slušné biomasy. Kyslíkové poměry byly dobré a podmínky pro nasazení plůdku jsou tedy optimální. Naopak Malá Outrata, kde je dosud plůdek před lovením, má zelenou a zakalenou vodu, plankton je velmi jemný a jeho biomasa je malá. 
Na Školním pokusnictví se žáci seznámili s metodou šetrného profukování ryb (vyzkoušeli jsme kapra, cejnka, lína, tlouště). Řešila se problematika kyslíkových deficitů, živin v rybnících, pH, přikrmování ryb atd... 
Za odborný doprovod děkujeme a zase příště u rybníků naviděnou 

Navigace

Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace Rozumím